Rökning och viktökning

För de som är oroliga över att gå upp i vikt när man slutar röka finns det nu hopp! Forskare har hittat vad exakt det är som händer i kroppen när man slutar röka som gör att man kan gå upp några kilon.

Alla människor har så kallade neuroner i hjärnan, som fungerar som små budbärare till och från kroppen. De talar om när vi känner oss mätta och hungriga och det visar sig att nikotin kan lura dessa neuroner att säga till hjärnan att kroppen fått mat. Med det minskar aptiten, vilket i sin tur gör att man håller vikten nere. När man så slutar röka blir det fritt fram för hungersignalerna och då börjar vi stoppa i oss för mycket av det goda med viktökning som resultat.

Det positiva med att man nu kommit fram till detta är att man med medicinsk hjälp kan avhjälpa detta problem. Det pågår ihärdig forskning i att framställa denna medicin och trots att man än så länge bara har lyckats med möss så ser det ut som denna typ av behandling kommer att finnas tillgänglig för människor i en nära framtid.