Det finns många anledningar att sluta röka

I dagens värld finns det många som röker. De röker fastän de vet att det är dåligt för hälsan och att det kan orsaka sjukdomar som man inte kan bota. Det är ju ganska motsägelsefullt att då faktiskt fortsätta att röka. Någonstans behöver man en motivation för att sluta röka och några av de motivationsfaktorerna ska vi ta upp i den här artikeln.

Rökning är ju ett beroende likt många andra och mönstret måste brytas. Har man alkoholproblem, drogproblem eller spelberoende så drabbar det inte bara individen utan även närstående och arbetsgivare. Om man har sådana problem kan man ta hjälp av Ljungsjöberg som har bra helhetslösningar som innefattar bland annat kartläggning och utbildning samt behandlingsprogram. Det är ett utmärkt första steg för att bli av med ett beroende.

Det här händer när du slutar röka

Om man väl bestämt sig och hittat motivation till att sluta röka så finns det mycket positivt man kan se fram emot. Först och främst kan man se fram emot en ekonomi som är bättre. Röker man ett paket om dagen och man räknar 55 kr per paket, har man helt plötsligt mer än 20 000 kronor mer att spendera på roligare saker. Det är en stor summa som en rökare annars lägger på en produkt som skadar kroppen. En annan positiv sak är att du blir friskare. Du får bland annat bättre lukt- och smaksinne, lägre blodtryck, minskar risken för lungcancer och andra cancersorter, du får en bättre hud och bättre tänder. Följande var bara ett axplock och listan kan göras betydligt längre än så.

Alla rökare som läser ovanstående inser så klart att det är bra att sluta röka, men beroendet är svårt att bli av med. Ett tips kan därför vara att kontakta organisationer som finns till hjälp. Man kan även samla några rökande vänner och hjälpas åt att sluta. Det går om man verkligen vill.